Kategorier
Renovering

Dags att förnya med fönsterrenovering i Stockholm

Har du funderat på att fixa fönsterrenovering i Stockholm? Iordninggjorda och säkra fönster kan göra mycket både för en fastighets utseende och funktion.

En fastighet blir sällan fräschare med åren och fönstren utgör inget undantag. Framför allt är det färg och kittning som tar stryk av användning, väder och vind. Försåvitt man inte önskar att bo i ett hem med oerhört friskt luftintag efter ett antal år bör man se till att åtgärda brister. Det är bra för utseende, funktion och ekonomi.

Gamla fönster är oftast hantverksmässigt tillverkade och därmed av god kvalitet. Bristerna ligger i typen av glas; idag har vi bättre material i glasen och det är bra för inomhusklimatet och elräkningen. Att färg flagnar och kitt lossnar har inget med bristande kvalitet att göra, däremot, utan handlar om naturligt slitage.

Satsa på fönsterrenovering för din bostad

När man börjat observera att fönsterkarmar börjar byta färg och att kittet torkar och ramlar bort är det dags, med marginal. Det går inte att bortse ifrån. Fortgår detta en längre tid kommer träet att skadas och då står man inför ett långt mer kostsamt alternativ – nämligen fönsterbyte. Det är vettigt att ta tag i saken.

Vid en fönsterrenovering i Stockholm handlar det alltid om att kitta och att måla. Fönsterbleck är en ofta bortglömd del som också den behöver åtgärdas. Ibland kan man också behöva byta rostiga beslag och se över tätning och ventiler. I slutänden har huset ett bättre skydd mot skador orsakade av väder och vind – och ser betydligt mer välvårdat ut.