Kategorier
Golv

Golvläggare i Stockholm som är specialiserad på trägolv

Drömmer ni om att lägga in en fiskbensparkett? I så fall ska ni ta hjälp av en professionell golvläggare i Stockholm som är specialiserad på trägolv.

Fiskbensparkett är ett tidlöst golv som även passar i hus av lite mer modern arkitektur. Men vill man lägga in en fiskbensparkett finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Bland annat gäller det att välja rätt storlek på parkettstavarna men även rätt typ av träslag.

För att skapa harmoni i rummet och få ett golv som skapar en fin helhet måste stavarnas storlek anpassas efter rummet. I ett lite mindre rum blir det helt enkelt bäst med lite mindre stavar medan det motsatta gäller i ett större rum. När man ska välja träslag brukar man ta hänsyn till hur rummet används då vissa träslag lättare får märken än andra.

Därför ska du anlita en golvläggare och inte själv lägga in parketten

Trä är ett levande material och att själv lägga in en parkett är inte att rekommendera. Detta eftersom trägolv påverkas av årstiderna och måste läggas på ett sätt så att det kan röra sig. Missar man detta kommer golvet att resa på sig och i värsta fall även spricka.

Det krävs kunskap och erfarenhet för att lägga ett vackert parkettgolv. Därför ska man ta hjälp av en golvläggare i Stockholm som är specialiserad på att lägga just trägolv. Ta in offerter från några olika golvläggare och be även om referenser. Det bästa brukar vara att även välja en golvläggare som lämnar garanti på sitt arbete.