Kategorier
Snickare

Hantverkare räddade sommaren i Stockholm

Föreställningen om en skön semester kan få den mest stressade att le. Men när vädret gjort så att planerna rubbas kan en hantverkare från Stockholm rycka in.

Anna kunde knappt tro att det var sant. Semestern var på ingång och det skulle bli härligt att få tillbringa några veckor vid sommarstugan. Tankarna gick till vackra sommarkvällar där hon och maken Anton suttit på den stora uteplatsen, som även tjänade som brygga, och njutit av ett glas vin.

Under dagen hade hon varit på kundbesök längst bort i hennes distrikt, där stugan låg och hon beslöt sig för att åka förbi. Besöket blev inte den mysiga stund hon tänkt sig. Nere vid vattnet låg inte längre den vackra uteplatsen. Den hade trasats sönder av vinterns stormar och såg ut som en hög bråte. Hon ringde Anton med gråten i halsen innan hon återvände hem.

Hantverkare kontaktad

En timme senare satt hon vid köksbordet med en kopp te och gråten hade lagt sig. Anledningen var att hennes underbara make hade kontaktat ett företag som hade hantverkstjänster i Stockholm. Som genom ett ödets nyck hade ett jobb de hade blivit avbokat. Hantverkaren hade jobbat vid stugan tidigare och lovade åka och se vad denne kunde göra.

En dryg vecka senare begav de sig iväg till sin sommaridyll. De visste inte om eller hur långt hantverkaren hade kommit då de visste att denne även hade annat att göra. Därför blev förvåningen stor när de kom ner. Inte bara var uteplatsen återställd, den var vackrare än någonsin.