Kategorier
Isolering

Isolering för bättre husägande

Det är säkert inte överraskande att isolering i hus skapar en varmare, eller svalare, inomhusmiljö. Men det finns även flera andra fördelar med isolering.

När man byggde hus förr i tiden så var väggarna ofta mycket tjocka. De bestod av sten, murbruk och ibland även av halm eller tyg som extra isolering. Allt som fanns till hands för att få väggarna så tjocka som möjligt, helt enkelt. Men de tjocka väggarna är också dyra och omständliga att tillverka. Därför finns det idag andra tekniker som används vid husbyggande.

Idag går det att få väggar som är smidiga och som är förhållandevis tunna, vid en jämförelse med de äldre husen. Ändå går det att få ett hus som är precis lika fungerande när det handlar om att reglera inomhustemperaturen så som önskas. Svalare på sommaren och varmare på vintern. Men också ett hus som har en god ventilation.

Hälsosam och fungerande isolering

När isolering började användas så var det ofta material som var svårt att hantera och som krävde tjocka väggar för att få ut önskad effekt. Men idag finns det isolering i Stockholm som är naturlig, enkel att hantera och som ger stor isolerande effekt trots att den är tunnare.

Genom åratal av produktutveckling finns det numera naturlig isolering som är prisvärd och som borgar för en hälsosam inomhusmiljö. Det är en isolering av träfiber som går att använda i olika tjocklekar. Allt för att kunna erbjuda husägare den typ av isolering som önskas och som passar till huset.