Kategorier
Golv

Nya golv med golvslipning i Stockholm

Med hjälp av en golvslipning i Stockholm går det att skapa golv som ser ut som nya igen. En teknik som kommer att spara både på miljön och på ekonomin.

Spara på miljö och plånbok genom att utföra en golvslipning är en uppmaning som kanske låter bra. Men samtidigt finns det många som undrar hur det ska gå till. Hur ska ett golv som ser fullkomligt anskrämligt och trasigt ut kunna bli fräscht och helt? Så pass att det till och med ser ut som om ett nytt golv lagts in.

Som golvslipare är det något som man ofta får höra från beställare som tvekar inför en golvslipning. Eller som bokat en golvslipning men ändå inte tror att det kommer fungera utan att de kommer få betala för något som ändå inte är hållbart. Men det är också samma kunder som därefter skriver positiva recensioner och höjer golvslipning till skyarna.

Gamla golv blir som nya med golvslipning

Trots att golvslipning är en så bra åtgärd så går det inte att utföra den på alla golv. Det krävs att det är ett gediget golv för att det ska fungera. Ett golv som består av samma material genom hela sin tjocklek. Det vill säga ett gjutet golv eller ett golv som består av massivt trä. Som ett plankgolv eller ett parkettgolv.

Med golvslipning avlägsnas ytan så att det blir en ny yta av materialet som ligger därunder. Därför går det att utföra en golvslipning ganska många gånger på ett gjutet golv, beroende på hur tjockt det är. Och när det gäller ett trägolv så brukar det talas om upp till tolv gånger, där det också handlar om tjockleken och hårdheten i träet.

Golvslipning med behandling

Med tanke på att det går att spara tid, pengar och miljö genom att utföra en golvslipning så finns det sällan någon anledning till att göra något annat. Men då och då händer det att en fastighetsägare vill ha ett helt nytt golv av annat slag. Kanske ska det vara ett golv som är rutigt eller som har en betydligt mörkare nyans.

Då kan det kanske komma som en trevlig överraskning att ett golv som slipats också kan behandlas som om det var nytt. Det går alltså att olja in ett golv som tidigare varit målat eller måla ett golv som tidigare varit lackat.

Boka golvslipning i Stockholm

När det närmar sig golvslipning så kan den stora frågan vara ifall man ska utföra den själv eller om det är ett proffs inom golvslipning som ska få åta sig uppdraget. Det kan finnas fördelar med både och men ändå är det många som väljer att anlita de där duktiga yrkespersonerna istället för att kämpa med golvslipning själva.

Anledningen till att man oftast väljer en firma till golvslipning är att det garanterar ett perfekt resultat och att det går snabbt. Dessutom är det mycket billigare än vad man kanske kan tro att anlita en golvslipare istället för att hyra en maskin och lägga fritiden på golvslipning.