Kategorier
Arkitektur Byggtips

Så fixar man en egen nedgrävd pool i trädgården

Ska ni bygga en egen pool? Med en nedgrävd pool kan man få sin egna lilla oas genom att anpassa designen till huset och trädgårdens former. Extra vacker blir den om man också klär den i natursten.

Med en egen pool i trädgården eller på tomten kan man skapa sin egna lilla oas för avkoppling och lugn. Men man kan även ta ett simpass eller bjuda in vännerna till ett poolparty. Men det gäller att man tänker till ordentligt och gör lite research innan man köper och installerar en pool. Bäst brukar det bli med en nedgrävd pool som är anpassad efter huset och trädgården. En nedgrävd pool i betong kan dessutom ha vilken form och storlek som helst. Det gör det enkelt att plocka upp arkitektens linjer från huset för att skapa harmoni. En nedgrävd pool av betong kan man också klä med vacker natursten eller mosaik i någon passande färg. Men man kan givetvis också bara välja en liner.

En nedgrävd pool i betong har många fördelar

Väljer man en nedgrävd pool av betong får man en stabil, hållbar och välisolerad pool som man kan njuta av under lång tid framöver. Med rätt pool ökar också värdet på fastigheten. Därför kan det löna sig att ta hjälp av en riktig poolbyggare som kan gjuta och specialdesigna poolen efter fastigheten och trädgården. Att konsultera en professionell poolbyggare kostar ingenting och det kan därför vara en god idé att ta in förslag från mer än ett företag.