Kategorier
Badrum

Så mycket kostar en badrumsrenovering i Norrköping

En badrumsrenovering i Norrköping är ett lite dyrare renoveringsprojekt. Men det går att få ett nytt badrum även med en mindre budget. Här är några tips.

En badrumsrenovering är ett lite dyrare renoveringsprojekt. Man brukar säga att ett nytt badrum kostar ungefär 150 000 kronor. Fast ett badrum kan se ut på många olika sätt och kan därför kosta mindre men också mycket mer. Det går att komma ner i pris om man köper material och inredning på rea eller väljer material som är enklare att arbeta med och som påverkar arbetskostnaden, som exempelvis våtrumstapet eller kakel av standardmått.

Eftersom badrumsinredning finns i alla möjliga prisklasser är det bra att börja med att göra upp en budget. Med en budget blir det också enklare att bestämma hur badrummet ska se ut. Behöver man inspiration kan man besöka badrumsbutiker eller titta i inredningstidningar. Men det gäller att se upp så att man inte går vilse i olika badrumstrender. Detta då det inte är särskilt ofta man renoverar ett badrum.

En badrumsrenovering kräver särskilda hantverkare

En badrumsrenovering är lite speciell och kräver särskilda hantverkare med våtrumscertifikat. Inte sällan behöver man hjälp av både en snickare, plattsättare, målare, vvs-installatör och elektriker. Därför brukar det vara smidigast att använda sig av totalentreprenad. Ta gärna in offerter från några olika byggfirmor i Norrköping som har badrumsrenovering som sitt expertområde.

Men man kan inte bara välja den byggfirma i Norrköping som lämnar den lägsta offerten utan man måste också titta på erfarenhet och referenser. Då det är mycket som kan gå fel vid en badrumsrenovering är det viktigt att man skriver ett tydligt avtal innan renoveringen påbörjas. Detta ska vara så detaljerat som möjligt och det ska även stå när badrummet ska vara klart för slutbesiktning och hur mycket renoveringen totalt kommer att kosta.