Kategorier
Målare

Skogens färger har en lugnande effekt, säger en målare på Kungsholmen

Vilka färger ska man välja? Det är dags för renovering eller nybygge och det är bara er fantasi som sätter stopp. Men ta ett råd från en målare på Kungsholmen.

Att välja färger till sitt hem kan verkligen vara spännande. Men sedan kickar ångesten ingång, och man kan inte välja bland alla miljoner färger och nyanser. Det känns som om det är alltför många saker som kan gå fel. Men oroa er inte, med några enkla tips så kan ni snart vara redo för alla olika val som kan komma er väg. Anlitar ni en målerifirma på Kungsholmen så är jobbet snart färdigt.

Det är lätt att välja en favoritfärg, och många gånger så brukar man fastna för en tapet och sedan är det bara den tapeten som gäller. Men hur ska man veta om det kommer att bli snyggt? Ett bra sätt att ta reda på det är att använda olika appar som kan hjälpa er att visualisera er renovering och ert färgval. Men det är inte allt.

Lättare val med hjälp av en målare

Det finns några små tricks som gör att ni lättare kan välja var ni ska måla, hur ni ska tänka, och om ni ska sätta upp en tapet. Starka färger är såklart jätteroligt i ett rum, men det kan lätt bli för mycket. Därför gäller det att välja noggrant. I ett rum som har många små prylar, som böcker, ljusstakar, dekorationer och tavlor, så är det oftast bäst med en väldigt ljus tapet, eller en enfärgad.

Det gör att det känns mindre plottrigt. Om ni vill ha en tapet med mycket mönster eller väldigt starka färger, eller en målad fondvägg så är det bra att välja en vägg där den kommer att få skina i all sin prakt. Om man ska måla eller tapetsera hela rummet så är det bra att välja enklare mönster och ljusare färger. Välj alltid en nyans ljusare än vad ni tänkte först.