Kategorier
Byggtips

Viktigt med fungerande stuprör på fastigheten

Varje fastighet behöver ha ett fungerande takavvattningssystem i form av stuprör. Dessa stuprör behöver ha sin funktion intakt så att allt vatten kan rinna av som det ska från huset.

Det var inte länge sedan ni flyttade in i ert hus. Men ni har redan hunnit med att göra både det ena och det andra i form av inre och yttre renoveringar. Det känns härligt på något vis att få göra det mesta av all renovering på egen hand. Det känns mer som ens eget då, när man vet att man har gjort allting själv. Det sista som är kvar på utsidan av huset att göra nu är bara att fixa ett fungerande takavvattningssystem. Ni ska alltså sätta upp stuprör på huset för att regnvattnet ska kunna rinna av ordentligt. Utan fungerande stuprör riskerar det att komma in fukt i fastigheten.

Stuprör och hängrännor

Det behöver finnas stuprör på varje sida av huset. Sedan så behöver det mellan dessa hänga hängrännor där vattnet transporteras bort till stuprören. Vattnet rinner sedan ned i stuprören och kastas bort från huset eller rinner till en dagvattenledning. Det blev väldigt snyggt med nya stuprör på huset eftersom de gamla hade suttit sedan huset byggdes. De var både slitna och hade tappat färgen på sina ställen. Så nya stuprör gjorde att hela huset fick ett lyft, plus att ni får ett fungerande avvattningssystem. Nu kan regnet komma hur mycket det vill. Vattnet kommer rinna av fint från huset med era nya stuprör och hängrännor.