Kategorier
Bostad

Behöver du lägga nytt plåttak på huset?

Att byta tak är något man sällan gör, men när det är dags är det viktigt att det blir utfört på rätt sätt och med lämpliga material och underarbeten. Kanske vill du byta ett tegeltak mot plåt?

Tegeltak var vanligt förr på våra hus och är naturligtvis väldigt vackert. Ett äkta tak av tegel ger en gemytlig och hemtrevlig känsla och har ett vackert utseende. Eftersom tegel- och betongtak kräver en del översyn och underhåll samt att de är tunga att lägga på huset, har plåttak blivit allt vanligare och populärare. Hur ser ert hus ut? Vilket material har ni i ert tak?

Det finns många fördelar med att lägga ett plåttak på ditt hus. Dels tycker många att det är estetiskt tilltalande och dels kan det passa arkitekturen på huset väldigt bra. Förutom det synliga så är ett plåttak i princip underhållsfritt, vilket är tryggt och bekvämt. Visst bör du hålla koll på taket och ta en titt efter en hård vinter. Men du behöver inte oroa dig för några spruckna tegelpannor eller pannor som har råkat följa med snön.

Ett hus med plåttak och garanti

När du lägger ett hållbart plåttak i Stockholm kommer du alltså inte att behöva utföra särskilt mycket underhåll över åren. Så småningom kanske du behöver måla om taket, men ett plåttak klarar väldigt många år i ett fint skick. I och med att det är hög kvalitet kan hantverkarna lämna bra garantier på material, faktiskt upp till 30 års garanti.