Kategorier
Byggtips

Därför älskar målare att måla

Alla kanske inte älskar att måla, men den professionella målaren älskar att dra penseln över en yta och se hur den nya färgen ersätter den gamla. Det är ett lyckorus bara en målare kan förstå. 

Det finns talesätt som säger att ingenting är så tråkigt som att se gräs växa eller färg torka. Det senare skulle du kanske kunna tro att inte en målare håller med om, men då är du nog lite för snabb i tanken. Det är inte som att målaren, efter ett avslutat målerijobb, står kvar och bara stirrar på ett staket, en altan eller en fasad bara för att på något sätt känna ett lyckorus och få en adrenalinkick av hur färgen torkar. Inte riktigt, va? Målarens rus består nog snarare av själva målandet och när han eller hon får chans att sätta färg på objektet. Att se kontrasten av den nya färgen på den gamla. Det är där målaren får sin kick. 

Anlita en målare 

Är det svårt att förstå? Ja, det är nog inte så konstigt. Det krävs nog en målare för att förstå glädjen och passionen för att få måla. Du tycker antagligen att det är det segaste som finns. Det enda som du tycker är tråkigare än att se färg torka är väl antagligen då att stå för själva målandet. Men lugn, ingen kommer någonsin tvinga dig att måla om ifall du inte vill själv. Det finns alltid en professionell målare i ditt närområde som bara väntar på att få uppdraget.