Kategorier
Stålhallar

Estetiska stålhallar vinner

En stålhall har många praktiska fördelar, men den ska också se bra ut. Konstnärliga stålhallar väcker uppmärksamhet och är ett vinnande koncept för en image. 

Stålhallar är i det närmaste underhållsfria och därför är de lättskötta. En stålhall behöver inte vara ett plåthus utan själ, utan den kan utföras på ett konstnärligt och estetiskt tilltalande sätt. Då kan den rentav vara en del av ditt företags image, något som folk känner igen och minns. Stålhallar kan göra bra reklam för ditt företag. 

Det finns många exempel på offentliga byggnader som är tänkta att vara snygga och speciella, men som inte är det. Folk förfasar sig över fula hus i stadsbilden, och det är inte lätt för en arkitekt att vara alla till lags. Det finns kyrkor som mest liknar en fabrik, och det tar tid för folk att vänja sig vid en sådan byggnad. 

Stålhallar med perforerad plåt 

En stålhall kan väcka uppmärksamhet på ett positivt sätt genom att ha harmoniska former och snygga detaljer. Givetvis måste byggregler och bestämmelser följas, men arkitekten kan arbeta med ljuseffekter på fasaden eller förse byggnaden med dekorationer i perforerad plåt. Det är inget fel med lite fantasi, och stålhallar kan bli hur snygga som helst. 

För dig som funderar på att bygga ett nytt hus för ditt företag, kan det vara ett bra alternativ att kontakta en expert på stålhallar. Du kan få veta hur andra har byggt och vilka fördelar ett sådant hus har. Det är ju populärt nu att tänka på hållbarhet, och stålhallar byggs i ett beständigt material som finns kvar länge. 

Hållfasthetsberäkning för stålhallar 

När du beställer en stålhall, är det ingenjörer som räknar på hållfasthet och materialåtgång. Du berättar om dina önskemål och vad byggnaden ska användas till, och så får du prisförslag. Kanske behövs det bärande balkar eller andra detaljer, och inredningen kan vara delvis i stål. Du får både råd och tips innan bygget startar. 

Stålhallar går att inreda flexibelt, så de kan vara allt från butik till lager eller mässhall. Därför är de också ganska lättsålda, och det kan ju vara bra ifall du senare vill flytta någon annanstans med din verksamhet. Det finns inget trä som ska målas på fasaden och väljer du en bra stålkvalitet har du ett hus som håller stilen i många år.