Kategorier
Bostad

Fönsterbyte i BRF kan bli en lönsam affär

Ett fönsterbyte i en BRF kan bli en lönsam affär på flera sätt. Ska det bli riktigt lyckat gäller det att vara noga med valet av fönster. Här är några tips.

Fönsterbyte kan vara en lönsam affär på flera sätt för en BRF. Genom att byta ut dåliga fönster mot nya med ett lågt u-värde kan bostadsrättsföreningens energikostnader sänkas rejält. Samtidigt blir inomhusklimatet mer behagligt året om. Ofta upplever de boende även att de sover bättre då nya fönster isolerar mot störande ljud.

Har man en sekelskiftesfastighet som tidigare fått sina fönster utbytta mot nya – men av fel profil – kan det löna sig att byta ut dessa mot mer tidstypiska då det höjer fastighetens värde avsevärt. Men fönster är en hel vetenskap och det finns mycket att tänka på. Därför är det bra att ta hjälp av en konsultfirma specialiserade på fönsterbyte.

Ta hjälp av en konsult specialiserad på fönsterbyte i BRF

Ett fönsterbyte i bostadsrättsförening innebär en större investering. Men blir det lyckat kan det bli en riktigt lönsam affär. Det gäller att man väljer rätt fönster samt att monteringen går bra och inte skadar fasaden. Det bästa är därför att ta hjälp av en konsultfirma som är specialiserade på fönsterbyte i bostadsrättsföreningar.

Då hjälper de till att göra en inventering samt att ta fram förslag på passande fönster. De tar även in offerter från olika byggfirmor gällande montering. När fönstren sedan byts finns de på plats och ser till att arbetet utför korrekt. De är även behjälpliga under själva slutbesiktningen.