Kategorier
Byggtips

Mest fördelaktigt med byggföretag i Stockholm med totalentreprenad

En bostadsrenovering kräver ofta flera olika slags hantverkare. Att anlita ett byggföretag i Stockholm med totalentreprenad brukar vara mest ekonomiskt.

Vid de flesta renoveringar behövs det flera olika slags hantverkare som snickare, golvläggare, elektriker, vvs-installatör och plattsättare. För vissa arbetsmoment i kök och badrum måste de även vara våtrumscertifierade. För att slippa anlita flera mindre firmor och dessutom skriva kontrakt med var och en, kan man i stället anlita en byggfirma med totalentreprenad.

Då ansvarar byggfirman för hela renoveringen och ser till att rätt hantverkare är på plats hela tiden. På så vis går renoveringen också snabbare. Men det brukar också bli billigare att använda sig av totalentreprenad. Skulle renoveringen inte bli som man tänkt sig eller något gå fel vet man dessutom vem som är ansvarig.

Ta in offerter från några olika byggföretag i Stockholm

Väljer man att använda sig av totalentreprenad ska man se till att anlita ett mer erfaret byggföretag i Stockholm. Det bästa är att fråga vänner och familj om tips. En erfaren byggfirma kan även komma med tips och råd gällande materialval och olika bygglösningar som gör att man håller budgeten.

Då priserna kan variera mellan olika byggföretag kan det löna sig att ta in flera offerter. En seriös byggfirma kommer alltid ut på ett kostnadsfritt hembesök i samband med en prisförfrågan. Då går man tillsammans igenom vad som ska göras. Därefter får man en specificerad offert som man får ta ställning till i lugn och ro.