Kategorier
VVS

Relining av ventilationskanaler i Stockholm

Relining har länge använts för att renovera gamla rörstammar i Stockholm – men metoden kan också användas för att återskapa fungerande ventilationskanaler.

Relining är en modern metod som används för att återställa avloppsrör till fungerande skick. Den används av många fastighetsägare istället för stambyte. Stambyte är ett omfattande arbete som innebär att man plockar bort befintliga rör och ersätter dem med nya. Om man istället väljer relining slipper man byta ut och slänga de gamla rören.

Relining kallas också rörinfodring vilket är ett mer beskrivande ord. När man utför relining fodrar man nämligen de gamla rören med en beläggning av polymer. Rören får då en helt slät insida och alla skarvar och eventuella håligheter fylls igen. En av fördelarna med relining är att de boende inte behöver flytta ut och man slipper riva i väggar och golv för att komma åt avloppsrören. Men det inte alla vet är att metoden även kan användas till ventilationskanaler.

Att använda relining för att renovera ventilationskanaler

Dålig inomhusluft kan orsakas av lukt som kommer upp ur avloppet. Men den kan också bero på ett dåligt fungerande ventilationssystem. En orsak till att ventilationen inte fungerar tillfredsställande kan vara läckande ventilationskanaler. När man anlitar ett företag som arbetar med relining i Stockholm så kan de enkelt åtgärda problemet.

Först inspekteras ventilationskanalerna för att man ska kunna fastställa vilka åtgärder som behövs. Är kanalerna smutsiga så rengör man dem och utför samtidigt provtryckning och flödesmätning. Därefter fördelas polymer i ett 3 millimeter tjockt lager i röret. När foderröret härdat är det lika starkt och tätt som ett nytt rör, helt självbärande och utan skarvar.

För att kunna få mer information besök hemsida: reliningstockholm.se