Kategorier
Golv

Så ofta behöver ni göra en golvslipning i Stockholm

Att göra en golvslipning är verkligen en investering för ert hem i Stockholm. Ta reda på hur ofta golv behöver slipas, och vilka golv som behöver slipas.

Det kan kännas som ett virrvarr av information när man precis börjar sätta sig in i något. Det finns så många olika typer av golv, och varje golv är unik i sig. Hur vet man egentligen att det är dags att slipa golvet? Vilka olika golv kan man slipa? Och hur ofta behöver ni slipa ert golv?

En del känner att det inte är värt det, eftersom det kostar för mycket. Men det är fel att tänka så. Det är viktigt att komma ihåg att allting som ni gör för att ta hand om ert hem är en investering som betalar sig bra i längden. Det är dessutom billigare att ta hand om ett golv som håller i många år, än att byta ut det så fort det blir lite slitet.

Så ofta behöver ni göra en golvslipning

Det enklaste sättet att veta om det är dags att slipa golven är att se hur slitet det är. Dock är det inte alltid så lätt att veta själv om golvet verkligen är så slitet. Då är det bra att anlita ett proffs på golvslipning i Stockholm som kan se över golven. Olika golv slits olika mycket. Till exempel så behöver man kanske inte slipa golvet i sovrummet lika ofta som hallgolvet.

När ni tar hand om era golv och ser till att de slipas med jämna mellanrum så förlänger ni livslängden på dem. Olika typer av golv kan slipas olika ofta. Det beror på hur tjockt golvet är, samt hur hårt eller mjukt det är.

Golvslipning av hårda och mjuka golv

Hårda golv kan vara golv som är gjorda av material som ek, ask, lönn och bok. Dessa träslag håller väldigt länge utan att behöva slipas. En massiv ekparkett klarar faktiskt mer än 10 år utan att slipas, om det inte utsätts för onormalt slitage. Det är inte illa. Hållbara golv är billiga golv. Det är utmärkt för företag som har en strid ström av besökare på sitt hallgolv.

Lind, tall och gran är mjuka träslag. Dessa golv kan behöva lite mer kärlek lite oftare. Dessa träslag gör sig utmärkt i utrymmen som kanske inte används fullt lika ofta som hallgolvet. Det är vackra material, och behöver ibland slipas vart 4:e eller 5:e år.

Dessa golv klarar av en golvslipning

Det är inte alla golv som går att slipa. Till exempel golv som är gjorda av plast. Sådana golv behöver bytas ut när de blir slitna. Det är därför som det är en fördel att välja trägolv som går att reparera under åren. Nästan alla trägolv i massivt trä och parkett går att slipa. Även betonggolv går att slipa upp och fräscha till.

Kom ihåg att sköta om golven för att de ska hålla ännu längre. Det vill säga, dammsug gärna golven och håll dem rena från grus och smuts som kan skapa fula repor. Många golv mår också bra av att våttorkas med jämna mellanrum.

Mer information om golvslipning i Stockholm kan du hitta på hemsida stockholmsgolvslipning.nu