Kategorier
Snickare

Snyggt med trägrindar vid ridskolan

En harmonisk plats som en ridskola behöver byggas med naturmaterial för att bli på riktigt. Det gäller även de trägrindar som sitter på hagar och ridbanor.

När Anita tog över stallet var det allt annat än fräscht. Trävirket som det byggts med hade inte målats på länge och fukt hade krupit in. Färgen hade hängt i flagor. Stallet var slitet av ett otal starka hästtänder. Det var det första hon tagit tag i tillsammans med utsidan. Så intrycket var nu helt annorlunda.

När allt det var klart började arbetet med hagarna. Alla stolpar var tvungna att bytas ut så att ingen av hästarna fick för sig att smita. Det skulle inte vara bra alls. Men nu var det hur som helst på gång och flera arbetade dagarna igenom med att få dem klara. Nu höll hon på att leta efter de perfekta trägrindarna som kronan på verket. De skulle vara jordnära men pampiga på samma gång.

Trägrindar på agendan

Efter att ha letat runt en del hittade Anita ett företag som specialiserat sig på trägrindar. Hon hade sett dem online och fastnade direkt för dem. De var naturliga, enkla men ändå otroligt vackra. Hon kontaktade säljaren för att höra om denne kunde komma till stallet och diskutera en eventuell affär.

Det visade sig att denne hade vägarna förbi de kommande dagarna och ett möte bokades in. Tiden gick snabbt och arbetet framskred utan problem. Alla staket hade precis kommit upp när försäljaren kom. Det var bara grindarna och ridbanan som var kvar att göra klara men det skulle hinnas med. 

Trägrindar på plats

Så var försäljaren äntligen på plats och de började med att ta en promenad på gården. Hon fick massor av beröm för det jobb hon lagt ner på hästgården. När de promenerade klart gick de in på kontoret för att dricka lite kaffe och diskutera. Försäljaren tog fram sin platta och visade lite bilder på sina olika trägrindar.

De kom till sist fram till att hon skulle ha trägrindar till alla hagarna. Dessutom skulle hon ha en dubbelgrind på sin ridbana. Då skulle det bli enhetligt över hela gården. Det skulle bli så snyggt, det visste hon. De diskuterade pris och när hennes trägrindar skulle levereras. Något som skulle ske strax innan ridskolan skulle öppna igen.