Kategorier
Golv

Slipa dina golv på egen hand

När det gäller renoveringar så anlitar många proffs för att göra arbetet. Men mycket går att göra på egen hand, som golvslipning till exempel. Känslan av att ha gjort det själv är fantastisk.

Det går faktiskt att göra mycket själv när det gäller renoveringar. Oavsett om det handlar om tapetsering, målning eller golvslipning. Så länge man har tillgång till det som behövs när man ska renovera, så går det utmärkt att göra det själv. Är man bara någorlunda händig och kan jobba utefter instruktioner så kan man göra det mesta på egen hand. Det är ju så härligt också, att få njuta av att ha gjort någonting helt själv. Något man stolt kan visa upp för vänner och familj, att det här har jag gjort.

Hyr eller låna en slipmaskin

När det gäller just golvslipning så behöver man se till att man antingen får låna eller hyra en slipmaskin, förutsatt att man inte har en redan eller kan tänka sig att lägga ut pengar och köpa en ny. Slipa golv är absolut något man kan göra flera gånger under sin livstid, men det kanske inte är värt att lägga pengar på för alla. En sak som kan vara bra att tänka på när man ska slipa sina golv själv är munskydd. Det dammar ofta något förskräckligt när det är något som ska slipas. Täck gärna för dörrhål och täck över möblerna innan golvet börjar slipas. På så vis slipper man att få damm överallt i veckor efteråt. Läs mer om golvslipning på denna webbsida: stockholmgolvslipning.com