Kategorier
Badrum

Tips inför badrumsrenoveringen

Badrummet är det rum i bostaden som man helst inte ska renovera själv eftersom det kräver specialistkunskaper. Men det är ändå viktigt att man planerar renoveringen och väljer material.

En badrumsrenovering kan kosta hur mycket som helst om man inte ser upp och sätter en budget. Badrumsporslin, tapeter, kakel och klinkers finns i alla möjliga prisklasser. Därför kan det vara bra att först fundera över vad som är viktigast med badrummet. Har man en tajt budget kan man kompromissa med vissa saker för att låta annat få ta plats. För att kunna ha råd med ett stort och fint badkar kanske man istället kan välja ett enklare kakel eller en våtrumsmatta. Många väljer att ha våtrumsmatta i badrum på både väggar och golv, då det är ett bra alternativ till att helkakla, för det är både billigare och mer lättskött.

Hitta rätt hantverkare till badrumsrenoveringen

När man renoverar ett badrum underlättar det om man använder sig av en byggfirma specialiserad på badrumsrenoveringar och våtrum, och som erbjuder totalentreprenad. Det innebär att de har all expertis med olika slags hantverkare inom företaget som vvs-tekniker, elektriker, plattsättare, golvläggare, målare med flera. Att använda totalentreprenad är också billigare än att anlita enskilda hantverkare och badrumsrenoveringen brukar också gå snabbare. Då priserna kan variera mellan olika byggföretag är det alltid bra att först vända sig till ett par olika och be om ett kostnadsförslag, innan man bestämmer sig. Men innan badrumsrenoveringen påbörjas måste man även skriva ett ordentligt avtal där slutpriset klart framgår.