Kategorier
Byggtips

Köpa container – äntligen är det dags!

Allt du behöver tänka på när du ska köpa en container. Tips på hur man gör en bra affär för att inhandla rätt sorts container från start, utan att ångra dig.

Att köpa container är inte alltid lätt – speciellt när det finns så otroligt många olika varianter att välja på. Material och ytbehandling kan skifta, vilken belastning containern tål, etc. Här ska vi gå igenom lite olika punkter man kan ha i åtanke för att hitta rätt i stål-djungeln.

Det viktigaste när man ska införskaffa en ny container är att man först funderar på vilket material eller produkt man ska förvara. Är det ett miljöskåp man är ute efter, så produceras en sådan container på ett annat sätt med kraftigare ytskikt osv, jämfört med en container som endast ska förvara hårdpapp.

Målet – köpa en container som håller

Nästa sak att tänka på är hur containern ska fraktas. Vilket fordon kör och lastar? Alla containrar passar inte till alla fordon. Man bör också tänka på att mått-standarden för containrar och fordon är olika i olika länder, så det kan vara säkrast att köpa en container som är svensktillverkad.

Det sista steget är att ytterligare tänka vidare på materialet som läggs i, nämligen mängden och vikten. Det påverkar hur tålig containern behöver vara. Rör det sig om produkter som kan läcka så är det även viktigt att containern håller tätt. Alla dessa är frågor som du kan ställa till leverantören innan du handlar. Målet är en container som håller länge och är till största belåtenhet.