Kategorier
Rör

Stopp i ditt avlopp?

Besvärligt, illaluktande och ibland till och med pinsamt – stopp i avloppet. Om du inte får bukt med det själv, ring en VVS-firma, de löser alla proppar åt dig.

Det har hänt oss alla och kommer troligtvis hända oss alla igen – stopp i avloppet. Oavsett om det är i diskhon, handfatet, duschen eller toaletten så sätter det krokben för hela vardagen. Då kan det vara dags att anlita en VVS-firma.

VVS-firmor löser inte bara stopp i avloppet utan kan åtgärda en mängd av besvär. Du kanske till exempel råkat ut för att det kommer en otrevlig lukt från handfatet? Eller att vasken i köket ger ifrån sig konstiga kluckande, bubblande ljud. Även detta kan en seriös VVS-firma fixa.

Varför blir det stopp i avloppet?

På den frågan finns det inte bara ett rätt svar. Stopp i avlopp kan uppstå på grund av en mängd olika orsaker. I badrum är hårtussar en vanlig bov. Se till att inte spola ner hår i avloppet, varken i handfatet eller i duschen. Använd istället lite papper för att ta bort det och släng i soporna.

I köket är stavas istället det största problemet: fett. Att hälla ner stekflottet från stekpannan direkt i diskhon kan kännas praktiskt till en början – man blir ju av med det. Men det flytande flottet kyls ner i rören och stelnar då. Därför skapas stopp i avloppet. Så se till att göra av dig med fett på andra sätt. Till exempel kan man hälla det i en gammal mjölkkartong som sedan slängs.

För att ta reda på mer om stopp i avloppet, kan du gå till denna sida: stoppiavlopp.nu